Danske eventyrspil, sådan lidt 80'er-agtigt


En gang omkring 1983 kom min far hjem med en såkaldt mikrocomputer. Den hed Lambda 8300, og man kunne læse spil ind i den med en kasettebåndoptager. Det virkede bare ikke.

Jeg fik et par bøger om programmering i hånden, og så måtte jeg jo lære at lave mine egne spil i stedet.

Siden blev der opgraderet i flere omgange, indtil jeg sad med en PC. Det var her at jeg begyndte at udvikle danske teksteventyrspil.

På disse sider kan du se og prøve spillene "Mission til Senturios (1989)" og "Mystik i Burma (1990)".

God fornøjelse!

Peter Ravnholt

Teksteventyr i moderne klæder


Tanken om at genskabe teksteventyr i en moderne udgave har ligget og rodet i baghovedet på mig gennem en lang karriere som professionel softwareudvikler. Det er nu blevet til spilprojektet Serania.

Serania er et fantasy-eventyr, designet til at lade dig opsluge af handlingen - som du selv skaber.

Screenshot fra Serania 1 Desktop
Screenshot fra Serania 1 Desktop
Flygt fra sortklingerne og afdæk mysteriet om din arv. Vælg din vej på kortet, udforsk, interagér med spillets karakterer, kæmp kampe, find ting, løs gåder, og opgradér dine evner.

Spillet kombinerer eventyrspil, rollespil og du-er-helten, og serverer det på en ny måde i visuelt og lydmæssigt indbydende univers.

Serania 1 er på nuværende tidspunkt udgivet til iOS og Android på engelsk og dansk. En udvidet version til PC og Mac er under udvikling. De viste skærmbilleder er fra den udvidede version.